След възхода, падението и поставянето на инвеститорите буквално на ръба

...
 След възхода, падението и поставянето на инвеститорите буквално на ръба
Коментари Харесай

Биткойн манията и екзистенциалната криза на криптовалутата

 След възхода, падението и слагането на вложителите безусловно на ръба биткойнът наподобява навлиза в интервал на относително скучна непоклатимост съгласно специалисти, написа Ройтерс.
Световната вълна от регулации докара до срив в размера на търговията. Рекламата на криптовалути изчезна от положителните интернет страници, а биткойнът към този момент не господства търсенията в Гугъл. Дори може да се каже, че биткойнът минава през екзистенциална рецесия.

„ Имаме потребност от смяна, като в случай че се появи институционно присъединяване на пазара, може и да станем очевидци на напредък “, счита Николас Колас, създател на инвестиционно-анализаторската компания DataTrek.

Биткойнът нарастна с 25% през април, откакто загуби 70% от цената си по отношение на най-високото си равнище от близо 20 хиляди $ в края на предходната година. 

Пейзажът на криптовалути в действителност се е трансформирал. Малките вложители, които бяха моторът на повишаването на биткойна през 2017 година, бяха отстранени от пазара поради възбраните за търговия в разнообразни страни и бяха сменени от фондове, заможни самостоятелни вложители и открити финансови компании.

Освен това по-големите играчи не се вълнуват толкоз от моментните придвижвания на биткойна, а по-скоро от капацитета на недоказалата се, само че обещаваща блокчейн технология.

Средните дневни размери на търговия на тържищата за криптовалути се намалиха до 9,1 милиарда $ през март и до 7,4 милиарда $ през първата половина на април спрямо близо 17 милиарда $ през декември, сочат данни, събрани от уеб страницата CryptoCompare.

Няколко тържища бележат намаляване на ежедневните си размери за търговия с над 50% сред декември и март, в това число Bitfinex, Poloniex, Coinbase и Bitstamp. Най-голям размер търговията с криптовалути регистрира на 22 декември – 30 милиарда $. На 8 април пък беше маркирано най-ниското равнище от предишния октомври – 4,6 милиарда $.

Джо Дънкан, създател на основаната в Сингапур компания Duncan Capital, чака да види завръщане на дребните вложители, откакто има известно усмиряване във връзка с въвеждането на регулации.

Томас Лий, ръководещ сътрудник и съосновател на Fundstrat Global Advisors в Ню Йорк, счита, че в момента биткойн пазарът се намира някъде сред мечите и бичите настроения. Според него този интервал може да продължи най-малко до септември.

Един от проблемите е, че макар че доста от огромните институции са любопитни за това по какъв начин биткойн технологията може революционно да промени финансовия бранш, то самата цифрова валута не е необятно призната, защото няма друга стойност с изключение на тази, която й придават купувачите.

Интензивната волатилност на валутата трансформира в предизвикателство и прогнозирането на цената й от страна на вложителите.

В петък следобед биткойнът нараства с 0,5% до 9325,57 $ за брой по данни на CoinDesk.

Всичко за криптовалутите четете тук
По публикацията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР